Schriftcode

schriftontwikkeling

Wie leert lezen volgens de Alfabetcode van Erik Moonen, uitgewerkt in zijn in oktober 2019 verschenen boek “Exit Dyslexie” leert de letters aan volgens de handschriftmethode “Schrift” (Uitgeverij ThiemeMeulenhoff).

Deze methode is niet speciaal gekoppeld aan de lettervolgorde van een leesmethode. Omdat de Alfabetcode van Erik Moonen zoveel gebuikt maakt van “Schrift” hebben de auteurs van “Schrift” drie oefenschriftjes gemaakt in de aanleervolgorde van de Alfabetcode. Hierin zijn meteen nog een aantal vernieuwingen aangebracht, die nog meer meehelpen de kinderen nauwkeurig te laten waarnemen en nauwkeurig te laten uitvoeren vanuit een goede houding en greep.

U kunt bij info@schriftontwikkeling.nl altijd een DEMO-bestand van deze digitale leermiddelen aanvragen om hier meer over te weten te komen.Hier vindt u meer informatie over deze oefenschriftjes: Schriftcode Schrijfschriften 3.1, 3.2, en 3.3.

https://www.webedu.nl/bestellen/edustore/catalog/15600-schriftcode-groep-3/22513998-schriftcode-schrijfschrift-3-1

https://www.webedu.nl/bestellen/edustore/catalog/15600-schriftcode-groep-3/22513998-schriftcode-schrijfschrift-3-2

https://www.webedu.nl/bestellen/edustore/catalog/15600-schriftcode-groep-3/22513998-schriftcode-schrijfschrift-3-3

Ze zijn per stuk te bestellen, wat voor ouders en begeleiders handig is. Doorgaans worden schrijfschriften bij uitgevers per 5 exemplaren tegelijk besteld wat natuurlijk voor individuele gebruikers niet handig is.

De bijbehorende handleiding wordt digitaal (als interactief pdf-bestand) meegeleverd, tezamen met nog een aantal digitale leermiddelen die het aanleren voor leerkracht en leerling een stuk eenvoudiger maken.

AUTEURSRECHT Website
© Stichting Schriftontwikkeling, Beuningen, 2021

Klik HIER om naar de uitgebreide auteursrecht versie te gaan.

schriftontwikkeling